Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε τέντες για τις βεράντες σας βρίσκονται εδώ.

Οι τέντες έχουν διπλή λειτουργία: μας προστατεύουν από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου και για να μας προφυλάσσουν από τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών και των γειτόνων. Για να επιλέξετε τις καλύτερες δυνατές τέντες σας έχουμε τον πιο εμπεριστατωμένο οδηγό για το ποια ταιριάζει καλύτερα στο μπαλκόνι σας.

Αποφύγετε το μαύρο.

Για να είμαστε πιο ακριβής καλό είναι να μην μπείτε καν στη διαδικασία να σκεφτείτε να βάλετε μαύρες τέντες στη βεράντα σας μιας και το μαύρο απορροφά τις ακτίνες του ήλιου και θα σας ζεσταίνει ακόμα περισσότερο.

Αποφύγετε το λευκό.

Το ανάποδο συμβαίνει με το λευκό. Το λευκό πανί δεν απορροφάει τις ακτινοβολίες του ήλιου καθώς τις αφήνει να περνούν μέσα από αυτό με αποτέλεσμα να ζεσταίνει όποιον κάθεται από κάτω.

Πείτε «όχι» στα πολλά χρώματα.

Μπορεί φέτος να είναι στη μόδα τα floral και οτιδήποτε σε jungle (ό,τι θυμίζει ζούγκλα) αλλά καλό είναι να μην προτιμήσετε κάτι τέτοιο για τις τέντες σας. Το σίγουρο είναι πως πολύ σύντομα θα τις βαρεθείτε και δεν θα θέλετε να τις βλέπετε στα μάτια σας.

Προτιμήστε τέντες με ρίγες.

Οι απαλές ρίγες είναι κάτι που θα λατρέψετε στις τέντες σας. Είναι τόσο διακριτικές και όμορφες που αποκλείετε να τις βαρεθείτε. Πέρα από αυτό να ξέρετε πως οι ρίγες είναι και θα είναι πάντα στη μόδα. Επιλέξτε ένα όμορφο άσπρο-κίτρινο, άσπρο-πράσινο, άσπρο-μπεζ και θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα.

Επιλέξτε μονόχρωμες τέντες.

Αν, τέλος, θέλετε κάτι πιο απλό μπορείτε να προτιμήσετε μονοχρωμία για τις τέντες σας. Μια όμορφη, απαλή απόχρωση του μπεζ, του ροζ, του γαλάζιου, του κίτρινου ή του πράσινου δεν θα σας κάνει να τις βαρεθείτε ποτέ.

Προσέξτε τον μηχανισμό της τέντας

Ο μηχανισμός της τέντας πρέπει να στηρίζεται σε υψηλής αντοχής βραχίονα ώστε να τεντώνεται τέλεια το ύφασμα της τέντας και να λειτουργεί αθόρυβα. Είναι πολύ σημαντικό η τέντα σας να αντέχει στο βάρος και να μην σχίζεται όταν φυσάει ή βρέχει.

 

Πηγή